Santai Saja, leven met de Wind
Ik geef niet om spullen, dure kleding of luxe. Altijd al blij geweest met de kleine dingetjes. Ik heb jarenlang gedacht en gewild dat het anders was. Mooie meubels met een hoog prijskaartje, iedere maand een nieuwe outfit, het kon niet op. En toch was ik dat niet, diep in mijn hart . . .
Belevingen en ervaringen, daar gaat het voor mij om. Wat voel ik? Hoe is de energie? Mooie gesprekken met mensen, verbinding maken met anderen, maar vooral met mezelf.
Santai Saja leven. Wat is dat eigenlijk? Ik wil het graag onderzoeken. Hoe voelt het om te leven in de Santai Saja stand? Geen deadlines, niets moeten, geen verplichtingen. Leven op standje 1/2 in plaats van 4/5/6. Wat doet dat met je geest? Met je lichaam? Met je ego? Met je hart?
Dat is waar ik echt nieuwsgierig naar ben. Zak ik weg in totale lethargie? Ben ik niet meer uit mijn hangmat te krijgen? Ga ik me vervelen? Of juist het tegenovergestelde?
Santai Saja betekent letterlijk: wees ontspannen, chill gewoon. Voor mij betekent het: haast je niet, maak je niet druk, geniet, ontspan, vertrouw. We hoeven nergens heen, hebben geen afspraken. We hebben twee maanden voor de boeg om te leren leven in de Santai Saja-modus. Niet vastklampen aan een doel of bestemming. Gewoon leven met de wind, het water en het weer. Waar de wind ons brengt, daar gaan we. Welk plan er ook op tafel ligt, welke route er ook is uitgestippeld. Ik laat het gaan...