Lieks Krabbels @ Sea

De kracht van overvloed . . .

Er zijn momenten in mijn leven waarop ik stilsta en besef hoeveel overvloed ik eigenlijk heb. Niet in termen van materiële rijkdom, maar in de vorm van spirituele wijsheid, liefde, vriendschap en vertrouwen.

Door de jaren heen heb ik niet alleen spullen verzameld, maar ook kennis, kunde en wijsheid. Ik heb geleerd, gedurfd, gedaan, ervaren, gevallen en ben weer opgestaan. Elk van deze momenten draagt bij aan mijn persoonlijke groei. Ik stel me voor dat ik een stap zet in de piramide van Maslow – een reis naar zelfverwezenlijking.

Nu ik de basis heb: een dak boven mijn hoofd, een goed belegde boterham, een warme sociale kring en zinvol werk, is de volgende stap niet per se groter of duurder. Het gaat erom wie ik werkelijk ben en wat mij echt gelukkig maakt. De materiële overvloed waarmee ik me omring is niet altijd de sleutel tot geluk. Een dak kan eenvoudig zijn, maar vol liefde en warmte. Een boterham hoeft niet met kaviaar belegd te zijn om voldoening te geven.

Zelfverwezenlijking gaat voor mij over spirituele ontwikkeling en het vergaren van wijsheid. Het besef dat een simpel, maar voedzaam maal, vers bereid met ingrediënten van de markt, even waardevol kan zijn als een luxe diner. Dat een kleine, hechte kring van vrienden en familie vaak meer vervulling biedt dan een groot netwerk van oppervlakkige relaties. En dat een verstandig gevulde portemonnee me kan helpen mijn dromen waar te maken, zonder overdaad.

Het is belangrijk voor mij om te leren vertrouwen op mijn intuïtie en mee te stromen met de natuur. Om te leren wat overgave betekent. Ik laat me meevoeren door de wind, sta stil wanneer het nodig is, en beweeg wanneer het fluistert dat het tijd is om verder te gaan.

Ik bevind me in een fase van financiële stabiliteit die het mogelijk maakt om nieuwe wegen te verkennen. Deze nieuwe fase is spannend, ongewoon, maar vooral opwindend. Ik ben nieuwsgierig naar mezelf, naar hoe ik zal groeien en wat ik zal leren. Vastberaden om te leren leven met de fluisteringen van de natuur en het universum.

Ik heb er echt zin in om deze reis aan te gaan en te ontdekken wat de toekomst in petto heeft. Met een open hart en een dankbare geest, omarm ik de overvloed aan kansen die voor me liggen . . .